11 Mayıs 2012 Cuma

Nerden Nereye – Ünlüler

Neydiler, Ne Oldular?
Michael Dell: Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Dell’in Başkanı Michael Dell, ilk gençlik yıllarında, bir Çin lokantasında bulaşık yıkayarak harçlığını çıkarıyordu. Dell daha sonra, lise öğrencisiyken Houstondaki yerel gazeteye abone toplayarak öğretmenlerinden daha fazla para kazanmaya başladı.
Johnny Depp: Hollywood’un ‘asi adamı’ Johnny Depp, biyografi yazarı Nigel Goodall’ın aktarımına göre, üne ve paraya kavuşmadan önce, The Kids adlı bir müzik grubuna solistlik ediyordu. 22 yaşında iken ‘Elm Sokağı Kabusu’ filmi ile Hollywood’a ayak basan ve bugün 29 milyon dolarlık bir servete sahip olan Depp, Florida’da solistlik yaptığı yıllarda gece başına yalnızca 25 dolar kazanıyordu.
Michael Caine: Yönetmenliğini Woddy Allen’ın yaptığı ‘Hannah ve Kız Kardeşleri’ (Hannah and Her Sisters) adlı filmdeki oyunuyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü kazanan, daha sonra da bir çok başarıya imza atan Caine, Londra’nın güneyinde yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Caine de iş hayatına lokantalarda bulaşık yıkayarak başladı.

Jim Carrey: 1970′li yılların ortalarında, TV dizilerinde aldığı küçük rollerle oyunculuk dünyasına atılan Carrey, ilk çıkışını 1993 yılında ‘In Living Color’ isimli TV şovuyla yaptı. 1994′te gişe rekoru kıran ‘Maske’ (The Mask) filmiyle asıl çıkışını yapan ünlü oyuncunun gösteri dünyasına girmeden önceki işi ise yer paspaslamaktı. Kendisi 15 yaşında iken, babasının işten atılması sonucu ailesine yardımcı olabilmek için çalışmaya başlayan Carrey, bazen okuduğu okulda güvenlik nöbetçisi olarak çalışıyor, bazen de Toronto yakınlarındaki bir lastik fabrikasında yerleri paspaslıyordu. Carrey bugün film başına 20 milyon dolar kazanıyor.

Suze Ormon: Geçtiğimiz aylarda New York Times’a, bakire ve lezbiyen olduğunu açıklayan 25 milyon dolarlık servetin sahibi, Uluslararası Finans Uzmanı Suze Orman (55), iş hayatına garsonluk yaparak başladı. İlk işinde müşterilerin vereceği bahşişlerden elde edeceği gelirle yaşamını sürdürmeye çalışan Orman, bugün yalnızca kendisinin değil, binlerce dolar zengininin parasını ve yatırımlarını yönetiyor.

J.K. Rowling: Asıl adı Joanne Rowling olan, Harry Potter kitap dizilerinin yazarı J.K.Rowling, bugün tam 1 milyar dolarlık servetin sahibi. Rowling, kitapları satış, filmleri izlenme rekorları kıran Harry Potter kitap dizilerini yazmaya başlamadan önce, Uluslararası Af Örgütü’nün Londra bürosunda araştırma asistanı olarak çalışıyor, Afrika’da insan hakları ihlallerine ilişkin raporlar hazırlıyordu.
50 Cent: Asıl adı Curtis James Jackson olan ABD’li ünlü rap müzik şarkıcısı 50 Cent, dünyaya geldiği New York’un Queens bölgesinde, daha 11 yaşındayken uyuşturucu satarak ‘iş dünyası’na atıldı. Annesi de bir uyuşturucu satıcısı olan ve kendisi 8 yaşında iken kimliği belirsiz kişilerce öldürülen 50 Cent, şu an yaşadığı imparatorluğu çekip çevirmesinde, çocukluğunda yaşadığı deneyimlerden yararlandığını söylüyor. Geçmişinde üç kez tutuklanan eski uyuşturucu satıcısı 50 Cent’in geçen yıl ki geliri 41 milyon dolardı..
Quentin Tarantino: ABD’li Oscar ödüllü senarist Tarantino, çocuk denecek yaşlarda, Güney California’da başladı ilk iş hayatına, ancak bugünkünden çok farklı olarak. Porno filmler gösteren sinemalarda yer göstericiliği yaparak iş hayatına atılan ünlü yönetmen, daha sonra kariyerini bir video dükkanında satış elemanı olarak değiştirdi. Tarantino, sinema salonlarında ve video dükkanında bedava izlediği filmlerin, kendisinde büyük katkısı olduğunu ve film tutkusunun böyle başladığını söylüyor.
Danny DeVito: Ünlü yönetmen ve oyuncu, Hollywood’un ‘küçük dev adamı’ Danny DeVito da gelecekte bol para ve üne kavuşacağını kestiremeden iş dünyasına atılanlardan. DeVito, ilk işine, kız kardeşinin işlettiği bir berber salonunda kuaför olarak işe başladı. Ancak 18 ay sonra bu işten ayrılan DeVito, Amerikan Drama Sanatları Akademisi’ne kaydoldu. Amacı oyunculuk değil, makyaj ve kozmetoloji alanında kendisini geliştirebilmekti. DeVito bu kurslara devam ederken birkaç kez de oyunculuk dersi almaya başladı ve gerisi geldi.
Chris Rock: Amerikalı ünlü komedyen Chris Rock, iş hayatına New York’un Wueens bölgesinde, ünlü Red Lobster deniz ürünleri lokantaları zincirlerinden birinde komi olarak atıldı. Daha sonra Manhattan’da, The Comic Strip adlı lokantada garsonluğa terfi eden Rock, burada kapanışta sandalyeleri toplaması karşılığında, sahneye çıkıp yeteneğini sergilemem için izin koparmayı başardı. Red Lobster’da çalışırken ki deneyimini, �Orada çalışırsınız ama orada yemek yemeye aldığınız para yetmez. Bırakın ıstakoz yemeyi, aldığım parayla belki bir karides bile yiyemezdim” diye aktaran Rock’un şansı, 2003 yılında Jay Leno’nun �The Tonight Show’ adlı TV programında yaptığı gösteriyle açıldı.
Jennifer Lopez: Ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, iş yaşamına şarkı söyleyerek ve dans ederek başladı. Ancak, bugün müzikleri ve dansları ile milyonları peşinden sürükleyen Lopez, 20′li yaşlarında, dans ve müzik derslerinin ücretlerini ödeyebilmek için bir hukuk bürosunda çalışmak zorundaydı.
Teri Hatcher: Çaresiz Ev Kadınları (Desperate housewives) adlı dizinin Altın Küre kazanan yıldızlarından Teri Hatcher de yıldızı parlamadan önce, San Francisco 49ers Amerikan Futbol takımı için, profesyonel ponpon kız olarak çalışıp geçimini sağlıyordu. Bir kız arkadaşının isteği üzerine 1977 yılında bir oyunculuk kuruluşuna başvuran Hatcher, Aşk Gemisi’nde ‘balıkkız’olarak kaptığı rolle, ponpon kızlığa veda etti.
Russel Crowe: 2001 yılında, Gladyatör filmindeki oyunuyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü kazanan Avustralya asıllı Russel Crowe, ilk gençlik yıllarında, ‘Russ Le Roq’ takma adıyla DJ olarak iş yaşamına atıldı.
Brad Pitt: İlk geçlik yıllarında oyuncu olmak için mücadele eden, Hollywood’un ‘en seksi’ erkeklerinden Brad Pitt, bu amacına ulaşabilmek için en çok çabalayanlardan. Başlarda oyunculuktan yeterince para kazanamayan Brad Pitt, ek gelir sağlayabilmek için, Los Angeles’taki Sunset Bulvarı üstünde, giydiği tavuk kostümü ile yoldan geçenleri, çalıştığı fast-food lokantasına çekmeye çabalıyordu.
Denzel Washington: İlk gençlik yıllarında, gelecekteki ününden ve servetinden habersiz olan yıldızlarda biri de Danzel Washington’du. İlk işine bir berber dükkanında çırak olarak işe başlayıp, tıraş sonrası müşterilerin giysilerini fırçalayan Washington, daha sonra adım atacağı Hollywood’da büyük ün ve servet sahibi olacak, 1999 yılında, ‘Glory’de canlandırdığı ‘kaçak köle Tripp’ rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü kazanacaktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder