11 Mayıs 2012 Cuma

Dünyanın Mutluluk Haritası

Image
Türkiye 178 ülke içinde 133′üncü sırada
İngiltere’deki Leicester Üniversitesi’ndeki sosyal psikoloji uzmanı White, yaptığı araştırmalar sonucu bir harita hazırladı. Haritaya göre dünyanın en mutlu ülkesi Danimarka, en mutsuz ülkesi ise Burundi çıktı

Sağlık, refah ve eğitim
İNGİLTERE’NİN Leicester Üniversitesi’nden analitik sosyal psikoloji uzmanı Adrian White’ın yaptığı kapsamlı araştırma, dünyanın en mutlu ülkesinin Danimarka, en mutsuzunun Burundi olduğunu gösterdi. White’ın 178 ülkeden edindiği verilerin yanı sıra BM ve Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptıkları dahil 100 küresel çalışmaya dayandırdığı araştırmasında ortaya çıkan mutluluk endeksinde, Türkiye 133. sırada yer aldı. Araştırmada mutluluğu etkileyen faktörlerin sağlık, refah ve eğitim olduğu vurgulandı.
Küçük ülkeler daha mutlu oluyor…
ARAŞTIRMASINI “dünyanın ilk mutluluk haritası” olarak nitelendiren White, çalışması sırasında insanların daha çok içinde bulundukları durum ve çevrelerinden hoşnut olup olmadıklarını incelediğini söyledi. White’ın araştırması, dünyada Danimarka’dan sonra en mutlu ülkeler İsviçre, Avusturya ve İzlanda, en mutsuz üç ülkenin Burundi, Zimbabve ve Kongo olduğunu ortaya koydu. White, dünyada küçük ülkelerin daha mutlu olma eğiliminde olduğunu belirtirken, bunu, daha güçlü işbirliği hissi ve estetik niteliklerin olmasına bağladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder